Wednesday, September 28, 2022 • September 28, 2022 • 0 Sweet hearts
🍎Bahan-bahan🍎 🍕 Keladi besar 2 biji 🌮 Kepah kicap 1 tin (buang kuah) 🍟 Dada ayam 1 ketul (dicincang halus) 🌯 1 cawan tepung gandum 🥙 1 cawan tepung beras 🥘1 sudu gula 🍝 1/2 sudu teh garam 🍛 1 sudu teh ajinomoto 🥗air kosong agak² (jangan terlampau banyak) 🍱 minyak masak sedikit (untuk menumis) 🍢 bawang goreng (untuk taburan) 🍒Cara-cara🍒 🍬 Kupas kulit keladi, kemudian parut, barulah dicuci hingga bersih. 🍭 Panaskan minyak, masukkan keladi, kacau² keladi tadi, kemudian masukkan ayam cincang. Gaul lagi. 🧁 Masukkan sedikit air, kacau² hingga ia hancur. Gaul² sampai ia lenyek dan pekat. 🍩 Tambah gula, garam, dan ajinomoto. 🍪 Masukkan tepung gandum dan tepung beras. Kacau semua bahan² hingga sebati. 🍦 Sapukan minyak pada sekeliling loyang, masukkan keladi yang telah digoreng tadi. Kukus hingga 15 minit. Dah sejuk baru boleh potong. Selamat mencuba resepi ini. Labels: #resepi
|
Follow or leave ?
Chatting Here
" /> |
0 Comments posted :
Post a Comment